Haberler

Anted Yöneticileri ile Buluşma Toplantısı

Sektör Çalışanlarının Eğitim ve İstihdam Sorunu

Lotus Grup A.Ş. sponsorluğunda, Antalya The Marmara Otelde düzenlenen Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği (ANTED) ile istihdam sorunu üzerine yapılan etkinliğine katıldık.

Etkinlikte konuşma yapan Lotus Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Bozkurt, özellikle turizm sektörü başta olmak üzere şehrimizde çalışan emekçilerimizin istihdam ve eğitim sorunlarını çözmek için önerilerini paylaştı. Yaptığı konuşmada hizmet alıcıların talepleri üzerine istihdam edilen çalışanların turizm sektörünün yoğun çalışmasından dolayı, personellere işbaşı eğitimi dahi vermeye zaman kalmadan işbaşı yapmaları dayatılmaktadır. Bu durum hizmet kalitesinin düşmesine ve müşteri memnuniyetsizliğine yol açmaktadır dedi. Gerekli bütçe ayrılarak, sezon açılmadan önce çalışanların yaklaşık bir ay akdar önceden girişlerinin yapılarak, gerekli eğitimlerini alması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Konu ile ilgili Lotus Grup A.Ş.'nin elini taşın altına koyacağını, bütüçe ayrılması gerekiyorsa bütçe ayrılacağını ve eğitim sorumuluğunu tüm ekibiyle birlikte üstleneceğini ifade etti. Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği (ANTED) tarafından sektördeki hassasiyetleri ve derneğe olan destekleri için Sayın Mesut Bozkurt'a bir plaket takdim ettiler.